KOŁDRA ANTYALERGICZNA/140/200-MEDIC LINE-WSAD/1,15KG
516-573-957
TAKIMI MASZYNAMI PRODUKUJEMY NASZE WYROBY:
KOŁDRA ANTYALERGICZNA 140/200 MEDIC LINE – WSAD 1,15 kg
Wypełnienie kołdry: włóknina wysokopuszysta HOLLOW
Waga wsadu: 1,15 kg
Tkanina/pokrycie: 100% mikrofibra
Rodzaj przeszycia: pikowanie 2-warstwowe
Dostępne kolory:
1. biały
2. ecru
Charakterystyka:
Kołdra została wykonana z certyfikowanych surowców, jest lekka i przewiewne, a jednocześnie utrzymuje stałą temperaturę ciała, zapobiegając nadmiernemu poceniu się. Jej wypełnienie stanowi włóknina wysokopuszysta HOLLOW, która jest wytwarzana metodą suchego sklejania (tzw. termobondingu) ze 100% udziałem włókien poliestrowych. Sklejanie to uzyskuje się poprzez termiczne oddziaływanie na włókna bicomponentowe, w których nadtapiająca się otoczka tworzy trwałe powiązanie między włóknami. Powstałe w ten sposób wiązania gwarantują dużą trwałość, wytrzymałość i równomierność połączeń.
Produkt może być często prany w temperaturze 60°C . Pozwala to zachować higieniczną czystość i świeżość kołdry, nie pozbawiając jej wysokich walorów użytkowych. Wypełnienie długo zachowuje puszystość i sprężystość. Kołdra doskonale nadaje się do użytkowania w domach, hotelach, pensjonatach, szpitalach.
Sposób użytkowania:
Prać w temp. 60ºC, nie chlorować, nie prasować, nie czyścić chemicznie, suszyć w stanie rozłożonym.
Wyroby antyalergiczne doskonale nadają się dla osób cierpiących na:
- alergiczne zapalenie spojówek,
- atopowe zapalenie skóry,
- astmę oskrzelową,
- alergiczny nieżyt nosa,
- alergiczne zapalenie gardła i migdałków podniebiennych,
- alergiczne zapalenie zatok,
- alergiczne zapalenie krtani,
- różnego rodzaju alergie.
Jako jedna z nielicznych firm posiadamy najnowsze maszyny sterowane komputerowo. Dzięki temu jesteśmy w stanie wyprodukować tysiące wzorów, nawet tych, które zostały wymyślone przez Klienta. Jeżeli macie Państwo nietypowe życzenia lub pomysł na wzór, zapraszamy do kontaktu. Na pewno razem coś wymyślimy!
Przykładowe pikowania kołder znajdują się na zdjęciach informacyjnych.